Norefjell Golfbane

Norefjell Golfbane er anlagt i flotte skoglige omgivelser ved Noresund- og Krøderfjorden. Banen er en såkalt skogsbane og kan nok oppfattes som ganske så krevende for mange spillere. Banen er åpen for alle og man kan ikke annet enn å kalle atmosfæren her uformell og behagelig. Her får man det beste av to verdener, og vakker natur med frisk fjelluft langt borte fra storbyens mas og kjas er som nektar for sjelen. Anlegget fremstår som topp moderne og med egen proshop, driving range, putting green og egen restaurant har man det som plommen i egget.

Banen

Norefjell Golfbane byr på en spennende og utfordrende runde golf som strekker seg mer enn 4.900 flotte meter fra første tee. Banen, som er bygd opp midt i skogen, er omgitt av flotte majestetiske furutrær og flere av fairwayene er virkelig et vakkert syn. Selv om det er mange trær langs banen er det gjort en ypperlig jobb med å tynne ut skogen slik at man i de fleste tilfeller kan spille seg ut relativt enkelt. Banen har 18 hull som varierer mye i vanskelighetsgrad og greenkeeperene gjør virkelig en formidabel jobb med å holde banen og greens i perfekt stand. I de tilfeller man føler hull som nummer seks og 11 er lette, bør man besøke Norefjell Golfbane oftere. Dette er hull som avsluttes med noen av de beste greenene i Norge og flere av hullene er meget krevende plassert. Når man spiller seg inn til hull 16 kommer man til å merke de mektige trærne i skogen. Her må man lure ballen rundt trærne og ned en liten høyde som med sine interessante naturlige konturer og unike vinkler virkelig setter en på prøve. Banen har ingen falske innsjøer, men man har på en flott måte brutt opp landskapet med flere sandbanker som på vindfulle dager kan kreve mange ofre. Dette er en bane som passer godt for alle typer spillere da det er relativt enkelt å spille seg kort og trygt rundt banen, mens alle som spiller for par vil møte flere utfordringer og det er ikke før man blir godt kjent med banen at man finner at det er flere mulige innspill til flere av hullene. Det er krevende å komme inn på par, men det gjør også sitt til at man kan besøke banen igjen og igjen.

Treningsanlegget

Treningsanlegget på Norefjell Golfbane har en enorm driving range, to flotte putting greens, egen chipping green og flere treningsbunkere. Treningsanlegget ligger flott til i skoglige omgivelser bare noen få minutters gange fra klubbhuset. På dager med dårlig vær kan man fortsatt kose seg på Norefjell Golfbane, da mer en 80% av teene på driving rangen er overbygd.

Priser

Norefjell Golfbane må sies å være meget høflig hva gjelder green fees. På hverdager kan man spille 18 hull for bare 300 kroner, mens 9 hull kan forseres for beskjedne 150 kroner. Heller ikke helgeprisene er til å rynke på nese av. 400 kroner for 18 hull og 200 for 9 hull er blant det rimeligste man kan finne i regionen. Ved klubbhuset kan man leie både køller og vogn for dem som ønsker det. Det er ikke tillatt med golfbiler på Norefjell Golfbane, men for dem som er svak til beins kan man bestille tee time med transport. For et tillegg på 800 kroner kan et selskap på 4 personer transporteres gjennom 18 hull. Det er på nåværende tidspunkt ikke mulig å bestille transport på 9 hull. Norefjell Golfbane har ikke mulighet til å tilby transport med mer enn to biler, så man bes om å ikke benytte seg av tilbudet om man ikke må av helsemessige årsaker.

Restaurant

Etter at man har kost seg på banen noen timer kan man møtes til et bedre måltid i restauranten som også har alle rettigheter.