Norefjell Skisenter

Norefjell er et av de mest dominerende fjellpartiene vi har i Sør-Norge. Norefjell regnes av mange som det nærmeste høyfjellsområdet til Oslo og hver sesong tar titalls tusen personer turen opp fra Oslogryta. Terrenget i området er meget kupert og Høgevarde er det høyeste punktet, 1.459 meter over havet. Like sør for Høgevarde finner man Norefjell Skisenter, med 13 skiheiser som bringer de besøkende opp til 25 km preparerte alpinløyper fordelt på 26 ulike bakker. Alle med ulike vanskelighetsgrader og en høydeforskjell på opp til 1.010 meter. Grunnet anleggets størrelse og det faktum at det i perioder kan falle enorme mengder snø på kort tid, er det ikke alltid man rekker å preparere alle løypene. Norefjell er derfor viden kjent som et paradis for alle som liker å kjøre i puddersnø. Skisenteret ligger bare 1 time og 20 minutter fra Oslo og det er en rekke avganger med buss og tog hver dag. Norefjell har en rekke overnattingssteder, inkludert hotell med spa og wellness-avdeling og ski in-ski out.

Bakkene

For å takle et stort antall besøkende har Norefjell skisenter totalt 13 ulike heiser. Godt hjulpet av 4 stolheiser som alle rommer opp til fire personer, seks T-krok heiser og tre tallerkentrekk, er det en meget godt flyt i anlegget og man venter aldri lenge på tur. I tillegg til de tretten heisene er det også et eget saktegående rullebånd for de aller minste. Det store tilbudet av bakker og heiser gjør Norefjell til den perfekte destinasjonen for hele familien.

Skole og tilbud til de minste

For de minste gjestene som er nye til ski og alpint, kan Norefjell skisenter tilby fire grønne bakker som ligger for seg og tilbyr ulik vanskelighetsgrad. Bakkene er alle plassert slik at man ikke risikerer å komme i konflikt med de mer erfarne kjørerne. Bakkene for de aller minste ligger nært flere av områdets hoteller så man kommer seg raskt til og fra hotellene om poden plutselig får nok av ski og moro. For alle som ønsker skiundervisning trenger man bare kontakte servicesenteret så hjelper de deg med en tid som passer. Norefjell har også egne kurs med ekstra ansatte slik at foreldrene trygt kan kose seg i de litt større bakkene mens barna får opplæring. I høysesongen er det hver helg en rekke ulike arrangement for de aller minste som ikke liker ski. Både aking, snøhuler og mye annet moro står på menyen.

Langrenn og telemark

For dem som foretrekker et litt roligere tempo på “bortoverski” kan Norefjell lokke med over 16 kilometer preparerte langrennsløyper. I tillegg er det egne bakker for dem som foretrekker fjellski eller telemarkski. Anleggets skiheiser innbyr også til toppturer hvor nysnøen ligger urørt og vakker.

Sikkerhet ved Norefjell skisenter

Sikkerheten har alltid stått i høysetet ved Norefjell skianlegg. Eierne har investert betydelige summer i overvåkning og alle ansatte gjennomgår årlige sikkerhetskurs. Alle ansatte er utstyrt med kommunikasjon- og førstehjelpsutstyr og det tar aldri lang tid å få hjelp om uhellet skulle være ute.

Hvordan reise til Norefjell skisenter

Den raskeste ruten opp til fjellene, er ekspressbussen som tar deg fra Oslo til Norefjell på mindre enn 2 timer. Norefjell ekspressen går hver lørdag og søndag hele vinteren. Enten du foretrekker alpin, snowboard eller langrenn, tar Norefjell ekspressen deg opp til fjellene. Man kan selvsagt ankomme med privat bil, men det er å anbefale at man tar buss i høysesongen da det er begrenset med parkering på travle dager.

Overnatting

Norefjell skisenter har samarbeid med flere hoteller i området og man kan finne flere gode tilbud som inkluderer overnatting og heispass. For alle som ønsker å besøke Norefjell skisenter i høysesongen, anbefales det at man er tidlig ute med bestilling.